Thursday, October 23, 2014

Niat untuk cheat day besar-besaran

Hari ini ( 23/10/2014) ... saya mengaku  bahawa saya nak 'cheat day' besar-besaran esok hari  sebagai meraikan seminggu saya 'dikawal' ketat pola makanan..

'niat jahat' itu saya nak raikan dengan beberapa hidangan yang akan menambah kalori ... memang dah tahap nekad ...

Siap 'list' dalam kepala apa saya nak makan.. Di sini saya senaraikan:

a) Nasi + Ikan Patin+ Sambal kicap + Air ambra
b) Rojak Buah
c) Lai chi Kang
d) Nasi Lemak
e) Kek

Saya cuba bertahan hari ini tapi tak mampu bila mak beli fish chip untuk makan malam.. 

Fish chip tak salah.. yang salah:

a) Sos cili
b) Kentang goreng..

Semua ini mana boleh dalam atkin..

Alang-alang dah 'buat' jahat..saya makan 

Bubur mak... kek... ( Ini lagi tak boleh makan)...

Ok.. sedap.. tetapi sudahnya gigi saya yang beberapa hari macam tak sakit.. kembali sakit..waduh.. 

Nampaknya.. tinggal harapan je lah esok.. 

Saya ingat dah ok sejak makan menu diet beberapa hari ni.. memang tak sakit.. tapi rupanya.. bila bedal makanan yang 'terlarang' dalam atkin.. gigi kembali sakit.. paling ketara bila makan benda yang pedas..

Ok.. maka saya istiharkan.. esk kembali ke pangkal jalan.. Diet...
dan Esk jumpa doktor gigi..(mak dah bising sebab anak dia tak jumpa doktor lagi)

Doa saya.. biar doktor gigi yang rawat saya... 
Lelaki bujang yang hendsome.. baik.. alim..
sebab dalam banyak2 doktor ....saya TAKUT SANGAT dengan DOKTOR GIGI...
sejak zaman sekolah... memang paling ngeri dengan benda neh..

so saya harap doktor yang rawat saya seperti di atas supaya saya bersemangat nak dirawat dan tak ngeri jumpa dia ... 

insyaALLAH.. harap kalau betullah terjadi.. ada batasan rawatan mengikut agama..

No comments:

Post a Comment