Saturday, April 12, 2014

Menu DIET utama



Salah satu punca program diet saya macam tak berapa nak serius pada bulan 3 adalah kerana FAKTOR KEHABISAN STOK DIET di atas. bila dah habis... MOOD pun ke laut.. Telan apa yang sempat capai...
Bukan tak nak beli tapi cuba nak latih diri memilih makanan dengan cara bijak.. tapi HAMPEH.. memang terlalu bijak memilih sampai apa yang lalu depan mata... disapunya...

Hari ini.. gigih naik supermarket.. cari STOK kerana tak nak kesilapan yang sama berulang lagi.. maka dapatlah dua stok oat.. Saya bukanlah KAKI OAT... boleh dikatakan saya memang TAK SUKA OAT...tapi yang ini lain sikit.. Memang kena dengan lidah saya.. LEBIH PENTING... Nafsu makan saya berkurangan dan saya cepat KENYANG....sebab itu berkobar-kobar nak beli tadi walaupun langit dah tukar colour mendung.. Semoga selepas ini tiada alasan pelik-pelik lagi untuk mengelat...  

Kena kerja keras betul-betul kali ini...Semoga semuanya dipermudahkan..

8 comments:

  1. sy pun xsuka oat sgt,tp paksa je makan sbb diet ..heheh..jnji megenyangkan,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. hihi . kerana diet belajar bnda tak suka... ada hikmahnya :)

      Delete
  2. menurut saya diet alami itu adalah puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt stuju!! tpi niat kena btl.. nnti hilang pahala.. sia2 jr :)

      Delete
  3. assalam... nak diet jgn sekat makan saje yer dik...kena bykkan senaman dan minum air masak juga. :)
    n oat yg kosong better dari nestum ni..nih byk gula. tapi lg sedap la kn? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya stuju dgn pendapat akak.. snaman dan air masak kena seiring dgn corak pemakanan....oat kosong da cb tapi xblh masukla.. ini je yg pass.. dah check kalori.. masih dalam kawalan..apa2 pn thanks atas nasihat diberi.. :)

      Delete
  4. Salam. Wah...boleh cuba ni. Akak biasa minum nestum/koko je setiap pagi. X pernah try lg yang oat tu.
    Levi's KEEP COOL.TQ.

    ReplyDelete